Dante

Vår andre hund ble en Lapsk Vallhund fra Kennel Kvitsymra, les mer om D-kullet som ble født lørdag 5.mars på sidene deres. 

Dante har nå vært hos oss en god stund og vi begynner å bli kjent med ham. Han kan være en skikkelig kosegutt, men samtidig en liten rakker. Han er glad i å være ute på tur og da helst løs så han kan få løpt litt, foreløpig er han sånn noenlunde lydig og holder seg i nærheten av oss. Er viktig å ha med gode godbiter og viktig med litt variasjon av godbiter. Dere kan også følge meg på facebook https://www.facebook.com/KvitsymrasDante/, her blir det gjort oftere oppdateringer enn det blir her på websiden.

160416 kos med nabo 6 uker_web
Dante 6 uker (Fotograf Ragnhild Birkeland)

April 2018

Nå har Dante passert 2 år og det nærmer seg at vi har hatt han 2 år i hus. Han har begynt å bli mer voksen, men har ikke helt funnet av knappen ennå. Satser på at den kommer etterhvert, vi ser i hvertfall store forbedringer på han. Han er som regel en glad og god gutt, som vi har blitt veldig glad i. Dante liker godt å ligge i sofa og seng for å kose, man kan vel si at han har blitt en skikkelig kosegutt. Han blir også mer enn gjerne med ut på tur både på kjente og ukjente plasser, men vi ser at han blir mer sliten av en tur i områder der han ikke er like kjent. 

På utstillinger har han gjort det ganske bra, han har 2 cert og mangler et NKK cert for å bli champion, krysser alt vi har for at vi får det i år, på de utstillingene vi har planlagt.

Helsen hans har vært god til nå, utenom et lite uhell med flis i øyet, som heldigvis ble bra igjen ganske raskt. Han har tatt hofte røntgen og resultatet av det ble A, så han har friske hofter. Han har blitt øyelyst en gang ved 1 års alder og der fikk han resultat fri, så øynene var friske. Når det gjelder prcd-PRA er han fri gjennom avl.

Hvis noen er interessert i å bruke han i avl, så er han tilgjengelig for den rette tispen. En eventuell parring skal godkjennes av Lapphund klubben sitt avlsråd. 

 

Dante