Søndag 15.11.2009

Finsk lapphundtreff Bodø

Denne gangen gikk turen til Ausvika, på norsia av Bodø. Vi møttes på parkeringsplassen klokka 13.00, og der fikk hundene hilst på hverandre. I dag møtte Luna, Ylva, Shila, Felix og Igon med sine eiere, så denne gangen var det flest tisper og det var nok like greit. Både Felix og Igon er tenåringer og det fikk vi merke skikkelig i dag. Første møte på parkeringsplassen gikk greit, men etter at vi hadde gått tur bort til en bortgjemt strand slapp vi alle hundene og da røk Felix og Igon i tottene på hverandre og måtte skilles med makt. Så det endte med at vi måtte ha en av de i band, mens de andre lekte. Så dette treffet ble ikke helt som vi hadde håpet, men vi var klar over at det kunne ende slik. I og med at Igon har blitt mer og mer agressiv ovenfor andre hannhunder pga at han har hatt noen dårlige opplevelser med andre hannhunder som har vært agressiv ovenfor ham. Og dette er heller ikke så uvanlig oppførsel mellom to hannhunder i tenårene. Men selv om tenåringshannene våre ikke gikk helt overens i dag så fikk de nå lekt å kosa seg litt også. Og vi 2-bente fikk nå snakka litt hund og vi fikk lov til å sende bilder og "artikkel" inn til Lapphundstikka og Apport (bladene til Lapphundklubben og SBHK). Bilder vil også bli lagt ut på sidene fotoalbum - lapphundtreff.

Søndag 01.11.2009

Nytt Finsk lapphundtreff er planlagt søndag den 15.november klokka 13.00

Nå har mamma og pappa endelig planlagt et nytt FL-treff. Og denne gangen skal vi til Ausvika for å gå tur og hvis muligheten byr seg så får vi forhåentligvis lov å leke litt også. Hvis det er noen som leser dette som ikke har fått mail og er av min rase så er det bare å ta kontakt med oss eller møte opp i Ausvika.

Søndag 05.07.2009

Besøk hos Igon's søster Ilva

Siden vi har hatt mye kontakt med Ida på mail og via websidene våre så bestemte vi oss for å prøve å få til et møte i og med vi skulle til Skien i ferien. Etter litt fram og tilbake fikk vi dette til, Ilva sin familie gjorde om på ferien får å få til å treffe oss, og det satt vi stor pris på. Ilva bor ca 2 timer fra Skien så da gikk det jo an å få til et besøk, det er litt for langt å reise fra Bodø til Steinberg (i nærheten av Drammen). Husker ikke nå helt når vi kom til Ilva med familie, men det var i ett - to tiden. Og vi var der i mange timer, hvis vi husker rett så varte nok besøket i ca 7 timer.

Det var tydelig at Igon og Ilva kjente hverandre igjen for man kunne se gjensynsgleden. De startet med å leke med en gang de traff hverandre. De lekte fint med hverandre hele dagen og når de var litt slitne så tok de seg en pause og så startet de på nytt.

Etter en pause inne med middag til de 2-bente og litt mat og godbiter til de 4-bente så gikk vi en tur rundt et vann og der fikk Ilva og Igon løpt og kost seg masse. De fikk også kjølt seg litt ned i vannet, Igon vasset bare mens Ilva la på svøm.

Da vi kjørte tilbake til Skien så var det en sliten Igon vi hadde med oss hjem igjen, men det er jo ikke så rart med så mange timer med lek.

Dette var en vellykket dag hvor 2 og 4 bente koste seg masse, håper dette kan gjentas ved en senere anledning.

Søndag 10.05.2009

Finsk lapphundtreff

Denne gangen gikk turen til Mjelle. Det var ikke mange hunder som møtte opp denne gangen, Igon fikk kun selskap av Felix. Etter å ha ventet til klokken hadde passert 14.00 med god marging startet vi å gå over til Mjellestranden. Da vi kom til stranden var denne folketom, så de 2 bente bestemte seg for at vi skulle få leke litt fritt, og det var jo kjempeartig. Vi løp rundt på stranden og i vannet og kosa oss masse, så de andre kan bare angre på at de ikke var med, for vi hadde det kjempegøy i lag. De 2 bente syntes at vi lekte kjempegodt i lag og vi fikk leke sammen ganske lenge, pappa mener at vi var på Mjelle i ca 2 timer. Når neste treff blir har ikke mamma og pappa bestemt, men det blir nok ikke før til høsten. Bilder fra dette treffet er også lagt ut under fotoalbumet lapphundtreff.

Søndag 03.05.2009

Trivselsgruppetur

Denne gangen gikk turen til Mjelle. Det ble 3 hunder med sine familier denne gangen. Bamse, Dina og Igon koste seg skikkelig på denne turen. Det var etter det jeg vet Dina sitt første møte med trivselsgruppa og tror hun koste seg like mye som Bamse og Igon. Vi hadde Mjelle stranda stort sett for oss selv, for det var ganske surt og kaldt denne dagen. Så vi slapp hundene slik at de fikk lekt og kost seg, de var både til vanns og til lands. Selv om det var litt kaldt i været så ble det pølsegrilling i dag også. Tror nå at både 2 og 4 bente koste seg masse. Har lagt ut en del bilder under fotoalbumet for trivselsgruppe treff.

Søndag 26.04.2009

Nytt Finsk lapphundtreff er planlagt den 10.mai

Ja nå har mamma og pappa sendt ut mail om et nytt FL-treff. Denne gangen skal vi møtes på Mjelle og gå en tur derfra. Oppmøte er satt til klokka 14.00, så hvis det er noen som ikke har fått mail og som har Finsk lapphund her i området som har lyst til å være med så er det bare å ta kontakt.

Onsdag 01.04.2009

Besøk hos dyrlegen

I det siste så har jeg ikke vist så stor interesse for mat som jeg gjorde tidligere, dette startet vel da jeg fikk reveskabben. Men dette trodde jo mamma og pappa skulle gå over, men det har det ikke. Så i dag (01.04.2009) tok mamma og pappa meg med til dyrlegen og der ble jeg skjekket fra topp til tå, de fant egentlig ikke noe galt med meg utenom at jeg var litt stram i muskulaturen. Jeg ble både sjekket av dyrlege Mona og massør Marit. Det ble tatt blodprøve for å få en full sjekk av blodverdiene, og jeg var kjempefilink da Mona barberte beinet mitt og stakk den store nåla i beinet mitt for å tappe blod. Jeg fikk også 1 årsvaksinen slik at jeg ikke skal bli syk, var også kjempeflink da Mona satt vaksinen. Om dette ikke var nok av undersøkelser så måtte Mona sjekke øynene mine igjen, for de renner fortsatt. Det ble funnet litt irritasjon der så jeg må starte på øyedråper igjen, og jeg liker ikke å bli dryppet i øynene. Hvem liker vel å bli dryppet i øynene 6 ganger om dagen? Må tilbake for kontroll om ca 2 uker og da krysser jeg alle labber for at alt ser bra ut. Mamma har også bestemt at Marit skal massere meg siden jeg var litt stram i muskulaturen så jeg skal tilbake til henne også, vet ikke om jeg skal glede eller grue meg. Mamma sier at massasje er veldig godt å få, hun burde jo vite det siden hun selv går til massasje jevnlig.

Siden mamma og pappa fikk vite at hundepappan min har noe som heter Patella lukasjon, dette er en knesykdom, har de vært redd for at jeg hadde det også. Min kullsøster Ilva har fått denne sykdommen og må dessverre opereres og en av mine halvsøsken har også denne sykdommen. Hvor mange flere av mine søsken/halvsøsken som har sykdommen vet vi ikke, men det er jo dårlig gjort å holde en slik sykdom skjult. Men det ble sjekket både av Mona og Per i dag og det viste seg at jeg ikke har denne sykdommen og det ble mamma og pappa glad for. Men siden denne sykdommen ligger i genene mine er det ikke sikkert jeg kan bli pappa en dag, og det er jo synd for jeg er jo verdens skjønneste. Det sier jo mamma og pappa at jeg er hele tiden og da må det jo være sant?

På grunn av dårlig matlyst og rennede øyne og noe flass i pelsen har mamma og pappa bestemt at jeg skal prøve et annet fôr, denne gangen et tørrfôr. Jeg har jo til nå gått på Norwegian polar som er et våtfôr, kjøpes frossent i 20 kg blokker og tiner 1 kg om ganngen. Dette fôret har konsistens som leverpostei, og til jeg fikk reveskabben slukte jeg maten på få sekunder. Men det gjør jeg ikke lenger, dette er en av grunnene at jeg skal prøve nytt fôr. Husker ikke nå hva det het, men det får jeg sjekke ut etterhvert. Dette fôret ble anbefalt hos dyrelegen så mamma og pappa er spente på jeg vil like dette og få tilbake matlysten.

Ellers så er jeg en frisk og glad gutt som elsker å være ute å leke og gå på tur. Liker fortsatt skogsturene med pappa for da får jeg løpe fritt.

Mandag 30.03.2009

Trivselsgruppe treff

I går søndag den 29.mars var vi igjen på trivselsgruppetreff. Denne gangen gikk turen til Bestemorenga, og der møtte vi to samojeder og deres familier. Bamse som vi har truffet før og mener han andre som var Bamse sin bror het Dennis. Disse var i dag litt for ville for min smak, mamma og pappa tror jeg var litt sliten, for jeg hadde jo fått en tur med pappa før vi dro. Og på turen traff vi ei tispe som jeg lekte med i ca 45 minutter. Så det er kanskje ikke noe rart at man vil ta livet med ro etter en sånn tur??

På Bestemorenga grilla de 2-bente pølser, men jeg fikk nå smake litt jeg også. Ellers så var det noen som aka i bakken, men der sto jeg over. Jeg lå mest å slappa av og gikk noen småturer rundt gapahauken med mamma. Jeg fikk hils litt på både 2-bente og 4-bente, men jeg var ikke så veldig interessert i å hilse så masse i dag. Får se om jeg ikke er i bedre form neste gang, og da er det meninga treffet skal være på Mjelle og da blir det jo ikke så langt å kjøre for å komme dit. Og det er jo bra for jeg er ikke så glad i å kjøre bil.

Vi var vel ute og kosa oss i ca 2 timer, vi møttes klokka 17.00 og mener de 2-bente sa at klokka var ca 19.00 når vi pakket sammen og reiste hjem. Da vi kom hjem fikk jeg mat og så slappa jeg av til det var tid for å legge seg. Skal legge ut noen bilder under fotoalbum-trivselsgruppe SBHK.

Fredag 20.03.2009

Nytt Finsk lapphundtreff er planlagt den 11.april

Mamma og pappa har invitert til nytt Finsk lapphundtreff lørdag den 11.april, dette er også bursdagen min. Dette er grunnnen til at de har valgt denne datoen selv om det også er påskeaften denne dagen. Planen er å møtes hjemme hos oss og så gå en tur inn i skogen hvor det er en lavo og brenne bål og grille pølser. Så hvis det er noen som leser dette og har Finsk lapphund som ikke har fått denne infoen og er interessert i å være med så er det bare å ta kontakt med oss.

Tirsdag 10.03.2009

Eget domene

Nå har endelig mamma fått www.vofsen.com domenet opp å gå. Jippi! egen webadresse, så nå blir min gamle webside ute av drift, sånn etterhvert i hvertfall. Så nå må dere følge med på denne siden for oppdateringer i mitt liv.

Mandag 02.03.2009

Finsk lapphundtreff og trivselsgruppe treff

I går søndag den 1.mars var jeg først på Finsk Lapphundtreff i Maskinisten klokka 13.00. Der møtte vi 5 andre FL'er med deres eiere, da alle var kommet gikk vi en bitteliten tur til vi kom til et jorde som var inngjerdet. Der ble vi sluppet løs så vi fikk leke, men denne gangen var Balto og jeg det mamma vil kalle for kåte tenåringer, for vi ville ikke la Ylva være i fred. Slik at de tobente måtte ta litt kontroll innimellom. Men til vårt forsvar så var det ikke bare Ylva det gikk utover, yngstemann i gruppa Felix, var veldig på å skulle prøve å dominere meg, og det likte ikke jeg helt. Men mamma og pappa syntes jeg hadde litt godt av dette, for jeg har holdt på sånn på alle hunder siden jeg var liten. Men ellers så syntes alle at det var et hyggelig treff selv om at det var et grisevær da vi var ute, det blåste og føyka og snødde vel litt også så det var ikke så behagelig for de tobente å være ute, men vi firbente brydde oss ikke om været. Dere vil se av bildene at det ikke er helt fint vær ute. Kommer til å legge ut bilder under ny katalog, Finsk Lapphund treff.

Etter å slappa litt av hos bestemor og bestefar, men vafler, brus og kakao til de tobente og litt ble det nå på meg også. Så dro vi tilbake til Maskinisten for å være med på trivselsgruppe treffet til Salten brukshundklubb. Nå hadde været lettet litt så det var mye mer behagelig for de tobente å være ute. I dag møtte vi Bamse, som vi har møtt før pluss 2 andre småhunder. Så det var faktisk ganske bra oppmøte for trivselsgruppa. Her gikk vi en liten tur for så å gå tilbake til en gapahauk å tenne bål. Der fikk Bamse, en Samojed, og jeg leka litt og snusa litt rundt. Vi var vel ute i ca 2 timer og når vi kom hjem og jeg hadde fått middagen min var jeg nok ganske sliten for jeg slappa av resten av kvelden. Dette var like greit syntes mamma og pappa for de var slitne de også, det ble jo en ganske lang dag, vi reiste hjemmefra ca klokka 12.00 og var vel ikke hjemme igjen før ca 19.30. Skal også legge ut noen bilder fra dette treffet, vil også lage en egen katalog for dette, trivselgruppe SBHK.

Fredag 13.02.2009

Finsk Lapphundtreff Bodø

Hei!

Søndag den 1.mars er det Finsk Lapphund treff igjen i Bodø, vi skal møtes i Maskinisten klokken 13.00. Det har blitt sendt ut mail til de vi vet om som har Finsk Lapphund, men hvis det er flere her i Bodøområdet som har denne rasen så er det bare å ta kontakt med oss. Håper jeg får mange lekekamerater denne dagen.

voff voff Igon

Første hjemmeside lansert:

I dag, fredag den 13.02.2009 ble Igons hjemmeside lansert, dette var Igons første hjemmeside: http://sites.google.com/site/igonbamse/. Yippi