Mitt liv fram til vofsen.com 13.02.2009:

Møte med mamma og pappa:

Mamma og pappa møtte jeg for første gang 11.mai 2008, da var jeg blitt 1 måned gammel og de sa at jeg allerede da var verdens skjønneste. Dere vil vel kanskje vite hva mamma og pappa heter? De heter Kristin og Trond. Denne dagen hadde de også med seg bestefar og tante Mona. Neste gang jeg møtte dem var den 17.juni og da tok de meg med seg hjem til seg. Dette var litt skummelt for først måtte jeg kjøre bil, og det likte jeg ikke helt. Etter å ha kjørt bil så måtte jeg på to fly før vi igjen måtte kjøre bil for å komme til det som nå har blitt mitt hjem. Flyturene gikk kjempefint, jeg fikk være i en liten bag som mamma og pappa hadde med og jeg var med inn i kabinen.

IMG_0800-cropped-web
Bildet er tatt den 11.mai 2008

Livet hos mamma og pappa:

Endelig var vi kommet hjem til Bodø og jeg slo meg til ro ganske rakst, men jeg likte ikke å være alene. Men måtte jo lære det etterhvert og nå går det bra, men liker det fortsatt ikke. Mamma og pappa skryter veldig av meg og sier at jeg er stort sett flink gutt, er ganske lydig og veldig rolig av meg. Men jeg forlanger å få min daglige trim enten med leking ute eller en tur eller en blanding. Turen skal helst være i skogen for da får jeg løpe i langband eller helt fritt, og da storkoser jeg meg. Jeg liker også å leke med andre hunder og mamma og pappa tok meg med på valpelek bare noen få dager etter jeg kom til dem. Vi var noen ganger på valpelek, men det har blitt slutt på det nå. Men nå har mamma hatt en annonse i avisa for å komme i kontakt med andre finske lapphunder (FL) her i Bodø og vi har vært på 2 sosiale treff med FL'er. Den første gangen var vi 6 hunder i forskjellige farger og aldre. Og det var veldig gøy å hilse på disse og leke fritt på et jorde. Det gikk ganske vilt for seg til tider, men de 2-bente prøvde å ha litt kontroll, og alt gikk jo bare bra. Den andre gangen ble vi bare 3 stykker og da kunne vi ikke slippes løs pga at den ene tispa hadde løpetid, og det var altfor spennede for meg, selv om jeg bare var 8 måneder. Mamma og pappa har også planlagt et nytt treff den 1.mars og det skal bli gøy å møte mine artsfrender igjen.

IMG_0918-web
Min første kveld hos mamma og pappa 17. juni 2008

Mitt sosiale liv:

Jeg liker å være med mamma og pappa når de reiser å besøker forskjellige personer, det eneste jeg ikke er så glad i er å kjøre bil, men jeg har begynt å godta det og har ikke blitt bilsyk på lenge. Har vært å besøkt Bestemor og Bestefar Bodø opptil flere ganger og de har også passet meg når mamma og pappa skulle på konsert for de ville ikke at jeg skulle være hjemme alene. Jeg er også veldig glad i besøke fadderene mine i Bodø, det er tanta og onkelen til pappa og de er veldig snille mot meg, har tilmed overnatta der mens mamma og pappa skulle på julebord. Da fikk jeg flere fine lange gåturer med gudfaren min, han er veldig glad i hunder. De har forresten hatt hund selv, men han bor i hundehimmelen nå. Har også vært å besøkt andre med hund og da har jeg fått leka masse og det er kjempegøy.
Denne jula hadde mamma og pappa bestemt seg for å reise hjem til Bestefar Skien, og da måtte jeg selvfølgelig være med. For å komme dit måtte vi kjøre bil, tog og ta fly. Tog var helt nytt for meg, men det gikk bra og det var første gang jeg måtte være i lasterommet på flyet, men det gikk også ganske bra. Sørover hadde jeg selskap av en annen hund som var vant med å fly, og det tror mamma og pappa hjalp for å holde meg rolig. Jeg virka visst ganske rolig og fornøyd da jeg møtte igjen mamma og pappa på flyplassen i Oslo. De ansatte på flyplassen fortalte også til pappa at jeg var rolig da de henta meg på flyet. Nordover gikk også ganske bra, det eneste mamma og pappa ikke var fornøyd med var at da vi landa i Bodø prioriterte de ansatte å få ut bagasjen i stedet for å levere ut meg fortest mulig. Så jeg søyt å klaga litt for jeg hørte jo mamma og pappa på den andre siden av døra, og når de først kom seg så langt til å levere meg dro en person buret langs golvet med meg inni, og det var ikke mamma og pappa så glad for. De vil jo ikke at det skal skje meg noe vondt og at det å fly skal bli en mer stresset opplevelse enn nødvendig.

IMG_1168-web
Min første julaften

Oppholdet hos Bestefar Skien var veldig hyggelig, var kjempegøy å møte Bestefar igjen, han hadde jo vært på besøk i høst og da gikk han turer og kosa masse med meg, mens mamma og pappa var på jobb. Vi var også å besøkte tante Mona og onkel Alexander og de 4 kattene demmes, men kattene ville ikke hilse på meg. Var også å besøkte en tante og onkel av mamma og vi fikk besøk av en annen tante og onkel av mamma. I tillegg fikk vi også besøk av onkel Kjetil. Så jeg fikk hilse på mange mennesker og det var stort sett bare gøy, for jeg fikk masse oppmerksomhet, og det liker jeg jo.

Under oppholdet i Skien var vi også å besøkte kennelen jeg kommer fra og der fikk jeg hilse på hundemamman min og en av de andre valpene som var fra kullet som ble født 5 dager etter meg. De hadde også fått nye valper som var 7 uker da vi besøkte dem. Mariann var veldig fornøyd med hvordan jeg hadde utviklet meg, hun syntes jeg hadde et veldig fint ansikt og fine tegninger.

Det som var julas store høydepunkt var at jeg møtte broren min (fra samme kull), det viste seg at han bodde bare noen gater fra der Bestefar bor. Vi møttes helt tilfeldig, for mamma og pappa visste ikke at han bodde der så det var en gledelig overraskelse for oss alle. Så da hadde jeg en lekekamerat og vi lekte veldig fint i lag. Forresten så visste jeg hvor min bror bodde lenge før mamma og pappa visste det. For da vi gikk forbi huset hans så stoppa jeg opp og lukta at der bor broren min. Jeg hadde lagt ekstra merke til dette huset i nabolaget, hadde ikke vist like stor interesse for de andre husene i området.

Sykdomshistore:

Jeg har dessverre vært litt plaga med forskjellige "lidelser" og mamma og pappa tar ingen sjanser, så de ringer heller dyrlegen en gang for mye enn en gang for lite. Og det gjør ikke meg noe å komme til vetrinæren for de er jo så snille der, jeg får jo masse godbiter og jeg er jo et lite matvrak i følge mamma. Mamma har problemer med å holde meg igjen når vi skal inn dit, for da drar jeg masse i båndet for å komme fortest mulig inn. Plager jeg har hatt er kalkkul på tunga, denne kulen ble fjernet for de visste ikke med gang hva dette var. Har fått flere slike kuler i ettertid, men siden de fant ut hva det var og at det vil forsvinne av seg selv så har ikke disse blitt fjernet. Fikk også valpekviser, men de ble bare sjekket for å se hva det var, for det visste ikke mamma og pappa siden jeg er deres første hund. Har også hatt litt rennende øyne og en dag var det mye verre så da ringte de dyrlegen igjen for å få meg sjekket og da visste det seg at jeg hadde øyekatar og i tillegg hadde jeg overproduksjon av et stoff i øynene. Dette er visst et normalt unghundsproblem og har ikke noe med avl eller rase å gjøre. Men dette måtte jo behandles. Det ble først prøvd med øyedråper for å se om det var nok med det, men det var det dessverre ikke. Jeg måtte ha en skraping på øynene for å fjerne et belegg. Jeg var bedøvet så jeg kjente ingenting, men var jo litt i ørska når jeg våknet opp igjen. Har vært på kontroll av øynene og de skal nå være bra i følge dyrlegen. Om ikke dette var nok så begynte jeg å klø noe forferdelig på det ene øret og den ene albuen i desember 2008. Mamma og pappa spurte dyrlegen hva dette kunne komme av både på øyesjekken i midten av desember og i begynnelsen av januar, men hun som vi var til da trodde det bare var et vanlig sår siden hun ikke kunne finne lus eller noen andre udyr i pelsen min. Men siden jeg ikke ble noe bedre så ringte mamma igjen til dyrlegen og da fikk hun time til meg hos en annen dyrlege med hudsykdommer som spesialfelt. Det visste seg da at jeg hadde fått reveskabb og nå er jeg midt i behandlinga og begynner heldigvis å bli bedre. (11.02.2009)

Utstillignstrening og utstilling:

Siden mamma og pappa har lyst til at jeg skal kunne brukes i avl, hvis jeg er frisk da, må jo øyelyses og hofterønges først, men må bli litt større før dette kan gjøres. Det er også krav til premiering på utstilling, derfor har mamma og pappa tatt meg med på utstillingstrening så ofte de kan. Det er som regel trening hver onsdag og jeg har vært på flere av disse. Jeg har vært på en utstilling og den var i Tromsø, arrangert av Tromsø hundeklubb. Jeg stilte i valpeklasse 6-9 måneder, og der ble jeg BIM ( Best i Motsatt kjønn), dette var mamma og pappa veldig stolte av. Selv om jeg var eneste hannhund valp og hadde kun en tispevalp og konkurrere mot, men de hadde ikke trengt å la meg gå videre i det hele tatt. Jeg fikk stort sett bare skryt av dommeren angående utseendet mitt, men han syntes jeg hadde for store ører, tenke seg til det, jeg har vel ikke hatt store ører??? Dere kan jo se selv hvis dere går å ser på bildene mine. Dere kan se skrytebilde fra Tromsø under Fotoalbum - Igon 9,5 uker - 1 år.

Sist, men ikke minst litt info angående oppdateringer:

Dette var noe av det som har skjedd i mitt liv så langt, men nå vil mamma prøve å legge inn oppdateringer av forskjellige begivenheter i mitt liv under nyheter. Derfor vil det ikke bli lagt ut så mye mer info på denne siden.

DSC_3105-web
Blir dere med meg videre på ferden?

 

voff voff Igon!