Feiring av min 1 års dag:

Familieselskap søndag 05.04.2009

Siden Bestemor og Tante ikke kunne feire bursdagen min på selve dagen, så bestemte mamma og pappa seg for å be de denne dagen. Vi møttes hjemme hos oss og så gikk vi inn i skogen til en lavvo og gapahauk som står der inne. Så det var i hvertfall lagt opp til bursdag på mine premisser, i og med vi var ute hele tiden.

Det var litt rart å gå på tur med så mange 2 bente, tror det må være første gang at jeg har hatt så mange 2 bente med meg på tur, som alle viste meg oppmerksomhet. De som var med var Bestemor og Bestefar (Bodø) og Tante og Onkel (fadderene mine) og Mamma og Pappa var jo selvfølgelig med. Etter at vi kom til lavvoen tente Pappa, Bestefar og Onkel opp et bål.

Vet ikke helt om jeg liker bål for det ryker sånn og den røyken liker jeg ikke. Men som dere ser av bildet (bilde 1) ser det ut som de 2 bente koser seg i røyken. Onkel måtte ut å hente litt tennved og jeg må jo sjekke at han ikke tar alle de fine pinnene mine. (bilde 2)

Her er alle sammen samlet rundt bålet, Bestemor, Bestefar, Tante, Onkel og Pappa, men hvor har mamma gjemt seg?

 

 

IMG_1317 web
2. Må sjekke at onkel ikke stikker av med alle de gode pinnene mine, kan jo ikke brenne opp de.

Her ser dere hvordan det ser ut ved lavvoen og gapahauken (Bilde 3). Som dere ser tar de 2 bente det ganske mye med ro på denne turen, men de måtte jo gå et stykke før vi kom hit så de er kanskje litt slitne? Onkel slapper også av i sola (Bilde 4).

IMG_1319 web
3. Det må vel skravles litt også selv om det er selskap?

IMG_1323 web
4. Onkel som tar livet med ro

Noen av de 2 bente ville også ha noe varmt å drikke som visstnok kalles kaffe, dette kjenner jeg ikke så mye til for det blir veldig sjelden laga hos mamma og pappa. Tror ikke de liker det jeg. Men det er vist noen som liker det, og da meldte Bestefar seg frivillig til å gå ned til bekken for å hente vann. (Bilde 5) Og det er jo ingen som kan gå noe sted uten at jeg må være med for å undersøke hva de driver på med. Så jeg måtte jo være med Bestefar også. (Bilde 6)

DSC_4411 web
5. Bestefar må til bekken for å hente vann til kaffen

DSC_4412 web
6. Må jo se hva Bestefar skal

Selv om vi er på bursdagstur så må vi jo ta det litt med ro også. Her ligger jeg og slapper av litt på snøen (Bilde 7), må jo kjøle meg ned litt for det var faktisk ganske pent og varmt vær til å være så tidlig i april. Bestefar og Onkel tar også seg en liten pust i bakken, det er jo slitsomt å være ute på tur 🙂 (Bilde 8)

DSC_4423 web
7. Godt å slappe av litt selv om det er min bursdag som feires

IMG_1326 web
8. Bestefar og Onkel foran Lavvoen

Bålet må fortsatt passes på og det tar Onkel seg av, mens Tante passer på at han gjør en god jobb. (Bilde 9) Tror kanskje Tante fryser litt selv om det er pent vær. (Bilde 10) Men det blir snart varme på bålet og kaffekjelen er på plass.

IMG_1330 web
9. Onkel passer bålet og Tante sørger for at han gjør en god jobb.

DSC_4434 web
10. Her står fadderen min/tanta mi å slapper av.
 

Og hva blir en tur ute i skogen uten å kunne kose seg med en pinne? Det hører jo liksom med det å spise litt på en pinne. (Bilde 11) Det er visst bare meg som vil kose seg med en pinne så de 2 bente forsøker å sole seg. (Bilde 12)

DSC_4438 web
11. Pinne må jeg jo ha i dag å

DSC_4440 web
12. Her er det Tante og Onkel som slapper av.

 

Det er visst flere som nyter sola, denne gangen Bestemor og Bestefar. (Bilde 13) Det ble fyr på bålet og pølsene ble grilla, og det ble litt pølse på meg også. Her er det Bestemor jeg har overtalt til å gi meg litt pølse. (Bilde 14)

DSC_4444 web
13. Bestemor og Bestefar koser seg ved lavvoen

IMG_1334 web
14. Sitter ikke jeg pent nå da Bestemor? Jeg fikk nå pølse så da var jeg nok flink gutt

 

Etter at pølsene er grilla må jo noen spise dem også, og nå begynner folk å bli ganske mette. (Bilde 15 og 16) Mamma og pappa hadde visst også med litt dessert til de 2 bente, den besto av kvikk lunsj og kaffe/brus. Jeg fikk diverse godbiter og litt pølse så jeg ble ganske fornøyd med maten jeg også.

IMG_1336 web
15. Pappa og Onkel som spiser og slapper av

IMG_1339 web
16. Her spises og skravles det, kan de ikke gjøre noe annet? Leke med meg for eksempel?

Etter at de 2 bente hadde fått spist litt og slappa av litt så tok Onkel med meg på en liten tur og som dere ser av bildene (Bilde 17) så er det rett opp fjellskråninga turen går. Må jo nesten hjelpe Onkel opp, men han klarer seg helt fint. Han er nok den sprekeste onkelen jeg kjenner. Men jeg er nok litt sprekere for jeg må jo vente litt så han får sjansen til å ta meg igjen. Som dere kan se på bildet må jeg stoppe litt opp å vente. (Bilde 18) Men han er nå en fin turkamerat, han har gått fine og lange turer med meg de gangene han har fått lov å passe meg. Så jeg er veldig heldig som har en sånn Onkel.

DSC_4454 web
17. Onkel trenger du en "labbs"rekking?

DSC_4456 web
18. Onkel kommer du snart?

Som dere ser av bildene så hadde vi alle en fin dag, med fint vær og god mat. Det ble mye oppmerksomhet på meg og det liker jeg jo, men sånn skal det jo være når man er bursdagsbarnet. Så jeg vil nå si at dette ble en fin bursdagsfeiring. Men som kanskje noen vet så var dette bare selskap nr 1, for jeg har hørt rykter om at jeg skal få besøk på selve dagen min også. Da får jeg besøk av ei Finsk lapphund tispe som jeg ikke har møtt før, så dette gleder jeg meg masse til. Følg med så legger nok mamma ut info fra denne bursdagsfeiringen også.

Hundebursdag lørdag 11.april

På selve dagen min, den 11.april hadde mamma og pappa planlagt lapphundtreff, men alle de vi har møtt tidligere var på påskeferie. Men mamma hadde fått kontakt med ei anna som har en finsk lapphund tispe, Shila, på ca 5,5 måned og de kom og besøkte meg. Shila hadde med seg sine 2 bente eiere, de lyder navnene Marielle og Tor-Arne. De hadde med presang til meg også, en pose med tyggebein, og det er jo en av mine favoritter. Glemte nesten å fortelle at jeg har fått presang av mamma og pappa også, av dem fikk jeg en ball med snor i som vi kan leke med ute.

Shila og jeg fant tonen med en gang, først så fikk vi leke litt her hjemme i hagen, for mamma og pappa var ikke helt ferdig med å pakke sekkene for å gå på tur. Og værgudene var på de 2 bente sin side denne dagen, det var strålende solskinn og ca 15 varmegrader. Så været var perfekt for å gå på tur. Planen i dag var å ta turen inn til lavvoen for at de 2 bente skulle få grille pølser. Mens Shila og meg selv fikk løpe å leke rundt så mye vi ville. Vil lekte masse og slappet litt av innimellom og vi klarte også å sjarmere de 2 bente til å gi oss masse godbiter. Vi fikk smake pølser, diverse godbiter og siden det ikke blir noen skikkelig bursdag uten bursdagskake, så hadde mamma og pappa laget en hundekake til oss hver. Disse var laget av kjøttdeig og formet som en hund, og de smakte kjempegodt.  Vi var ute i flere timer og kosa oss masse og tror de 2 bente kosa seg også, de skravle masse i hvertfall og tror de spiste godt også. Mamma sier at Shila og jeg var i lag i nesten 5 timer før de måtte reise hjem igjen. Så dere kan nok forestille dere hvor slitne vi var etter så mange timer med leking og kos. Mamma fikk beskjed litt senere på kvelden av mamman til Shila at hun hadde sovnet i bilen på veien hjem. Så sliten var hun og hun liker ikke å kjøre bil engang. Jeg håper at jeg får treffe igjen Shila, for vi hadde det jo så morsomt i lag. Men kjenner jeg mamma og pappa rett så blir det nok en FL treff igjen om ikke så lenge. Jeg krysser i hvertfall alle labber for at det blir et snarlig gjensyn med Shila.

DSC_4493_ web
Se hvor fint vi løper i lag.

DSC_4556_ web
Kommer dere snart? Må vi vente lenge?

DSC_4557_ web
Godt å kjøle seg ned på snøen.

DSC_4562_ web
Posering for fotografen.

DSC_4570_ web
Vi har blitt bestevenner

DSC_4577_ web
Vi kan slappe av godt i lag

DSC_4594_ web
Shila kommer ikke opp igjen så jeg må prøve å hjelpe henne.

DSC_4604_ web
Er det ingen som kan hjelpe en sliten liten frøken opp av elva?

DSC_4607_ web
Det blir jo ikke bursdag uten kake. Hundekaka som mamma og pappa laget til oss, den er laget av kjøttdeig.

DSC_4610_ web
Hundekaka var kjempegod

DSC_4614_ web
Den falt i smak her også.

DSC_4661_ web
Vi leker godt i lag.

IMG_1352_ web
Tror nesten Igon og Shila har blitt småkjærester, sånn som Igon holder rundt Shila

IMG_1355_ web
Igon du må sitte pent du å for nå er det godbiter på gang.

IMG_1356_ web
Og der fikk vi litt godbiter, vi er jo så flinke

IMG_1359_ web
Må jo slappe av litt og få litt kos, selv om vi er på tur.

DSC_4636_ web
Igon, tror du det skjer no spennede der borte?

DSC_4647_ web
Shila koser seg i solskinnet

IMG_1346_ web
Ingen bursdag for de 2 bente uten bål og grilling

IMG_1360_ web
Det ble visst pølser på de 2 bente i dag å, men vi fikk litt vi og da:-)

DSC_4668_ web
Man blir tørst av å være på tur.

DSC_4670_ web
Må jo rulle meg litt i snøen, blir jo ikke det samme uten.

DSC_4689_ web
Vi holder labb som det høver seg for småkjærester

DSC_4710_ web
Må jo også ha en liten drakamp

DSC_4713_ web
Hvem vinner?

DSC_4725_ web
Er visst ikke avgjort hvem som vinner ennå.

DSC_4728_ web
Tror det ble uavgjort jeg, vi deler jo så fint på leka.

DSC_4739_ web
Bestevenner for alltid?