Igon's blogg

October 09, 2012 - 11:04 AM

Torsdag 4.oktober


Denne dagen tror jeg må ha vært den værste dagen i både mitt liv og en av de værste for mamma og pappa. På en liten luftetur på nabotomta, som jeg har blitt lufta på ørten ganger før, klarte jeg å hekte halen fast i noe som resulterte i at tuppen på halen ble revet opp. Vet ennå ikke hva jeg hektet meg fast i, men det sjedde veldig fort, da jeg skulle løpe ut igjen til mamma, for jeg befant meg mellom noen trær. Dette førte til at jeg blødde masse og mamma klarte ikke å finne ut med en gang hvor alt blodet kom fra for jeg ville ikke bli undersøkt.
Men da vi kom opp til huset igjen fikk mamma endelig undersøkt meg og da så hun at det var den fine halen min som var skadet. Så mamma prøvde alt hun kunne for å få tak i pappa, men han ville ikke ta telefonen så hun måtte legge igjen beskjed og så ringe dyrlegen for å få time til meg. Og fikk til slutt tak i pappa så han kom hjem og fikk kjørt oss til dyrlegen.
Der ble jeg sjekket litt før jeg fikk en sprøyte å sovne på, men som vanlig brukte jeg en evighet på å sovne for det vil jeg jo ikke. Men sovna til slutt og da jeg vokna opp igjen så var halen min barbert og ca 10 cm kortere. De klarte heldigvis å spare noe av den fine halen min.
Har også vært på kontroll 2 ganger og alt ser bra ut så mamma og pappa satser på at alt går bra. Det verste nå er at jeg må ha medisin flere ganger om dagen og det liker jeg ikke så jeg er veldig flink til å gjemme meg, men det har ikke hjulpet meg så mye til nå. Men mamma og pappa er flinke til å gi meg gode godbiter som er for eksempel: kjøttkake,kjøtt eller pølser, så da går det litt bedre. Og en annen ting som er nesten like ille er at jeg ikke får lov til å gå ut på verandaen like mye for de sier at halen min ikke kan bli våt. Følg med videre for mer oppdatering og bilder, vet at det har blitt tatt noen bilder, men de er foreløpig kun lagt ut på mamma og pappas facebookside.

January 17, 2012 - 07:12 PM

Dyrlege besøk 16.01.2012

Ser det er lenge siden jeg har skrivd i bloggen, men det har ikke skjedd så mye i det siste. Men har nå vært hos dyrlegen igjen pga jeg har haltet et par ganger og sist hadde jeg ikke gjort annet enn å ligge på verandaen og da jeg skulle inn haltet jeg. Og siden det var meningen at jeg skulle bli pappa så ville mamma og pappa få sjekket dette opp pga det er Patella Luksasjon (PL) i genene mine. Besøket hos dyrlegen endte med at jeg fikk diagnosen PL på begge knærne og dette synes mamma og pappa var kjempetrist, men siden jeg ikke er mye plaget med dette ennå så blir det ikke operasjon med det første. Men dette fører jo til at jeg ikke kan bli pappa for det tar ikke mamma og pappa sjansen på for de vet ikke om dette kommer av gener eller om det kan være en skade.

April 11, 2011 - 12:00 PM

3 År i dag! 11.april 2011

I dag blir jeg 3 år, fikk feiret litt i går med Bestemor, Bestefar og onkel. Her var menyen som det skal på en barnebursdag, grillpølse med brød eller lompe og sjokoladekake og gele til dessert. Jeg fikk kun smake på pølse og det var kjempegodt. Håper det blir noen godsaker på meg i dag også 🙂 Kjenner jeg mamma rett så blir det vel lagt ut noen bilder snart.

April 05, 2011 - 07:27 PM

Kontroll hos dyrlegen, 5.april 2011

I dag var jeg hos dyrlegen igjen for kontroll av magesåret, dyrlegen konkluderte med at jeg mest sannsynlig var frisk etter beskrivelsen av min tilstand som mamma og pappa kom med. Så nå blir det endelig slutt på medisiner etter 60 dager på flytende medisin 3 ganger daglig og 1 tablett 1 gang daglig. Har vel ikke skrivd så mye etter at jeg tok gastroskopien, men de fant ikke så mye der utenom at jeg hadde hatt magekatar og 2 små sår, men årsaken til magesårene kunne være så mye, så der ble mamma og pappa ikke så mye klokere. For det kunne komme av noe jeg hadde spist ute eller inne og siden jeg er så flink til å spise ting jeg ikke får lov til ute så kan det være grunnen, men helt sikre kan vi ikke være. Så konklusjonen hos dyrlegen i dag var at mamma og pappa måtte fortsatt følge godt med på allmenntilstanden min for å se etter endringer i adferd.
Samtidig som jeg var hos dyrlegen i dag fikk jeg også 3 års vaksinen. Så da slapp jeg en egen tur dit kun får å ta den.

February 03, 2011 - 08:44 PM

Gulping ==> magesår

Jeg har gulpet ekstremt mye i det siste, i forbindelse med måltider. Har gulpet stort sett uansett hva jeg har fått, har ikke vært noen forskjell på om jeg har fått hundmat eller kyllingfilet eller fiskefilet. Så da dette ikke ville gi seg så ble det nok en tur til dyrlegen, og der tok de først en vanlig undersøkelse i går og sjekka litt forskjellig og trykte litt på magen min og den var øm. Og i dag skulle jeg inn for å Endoskopi eller noe i den duren, de skulle sjekke magesekken min. Men da vi kom til dyrlegen fikk vi vite at de måtte ta blodprøve først, og da blei ikke mamma så blid for denne kunne de tatt i går mente hun. For det tok 2 timer før de fikk svar på denne, og de kunne ikke undersøke magesekken før de fikk svar på denne. Dette førte til at mamma kjørte meg til pappa og han gikk en tur med meg mens vi venta på at det var på tide å dra til dyrlegen igjen. Så da var det full narkose før de kunne undersøke meg, og det viste seg at jeg hadde fått magesår, 2 små sår. Hvordan jeg kan ha fått dette vet vi ikke, men de tok noen prøver som de skulle sende inn for testing så da får vi håpe de kan komme med noen svar på alle spørsmåla mamma og pappa sitter med. Etter undersøkelsen med narkose brukte jeg som vanlig lang tid på å våkne opp, og pappa kom og var i lag med meg på oppvåkningsrommet. Har heller ikke vært meg selv i hele kveld så dette tar tid. Skal vist også gå på medisiner i 2 måneder og må kanskje sjekke magesekken igjen etter denne medisinkuren, men det er ikke avgjort ennå. Må vel også avvente hva prøvesvara blir for hva som skjer videre. Mamma og pappa håper at jeg skal bli helt frisk og ikke få magesår igjen.

December 16, 2010 - 06:54 PM

Årets julebilder, 16. desember 2010

I år ble det igjen tatt bilder av meg, får å ha til årets julekort. Så da var det å prøve å være tolmodig, for jeg måtte ha på nisselue og den er jeg ikke så glad i, men hva gjør man ikke når man blir fora med pannekake? Noen av julebildene blir nok også å se sånn etterhvert her på siden min, så det er bare å følge med.

December 16, 2010 - 06:51 PM

Klippekort hos dyrlegen? 16. desember 2010

Denne høsten har det blitt en del turer til dyrlegen. Det hele startet med at jeg skulle sjekke tennene for jeg tygget maten min litt dårlig og det var litt tannstein på tennene mine. Tannsteinen var det ikke så farlig med syntes dyrlegen, men det visste seg at jeg hadde et sår bak i ganen som han ikke likte. Så det ble full bedøving får å sjekke ut dette og ta den tannsteinen som var. Dette endte med en kortisonkur og ny sjekk etter jeg var ferdig med denne kuren. Kontrollen viste at jeg var frisk igjen så nå var alt bra. En av bivirkningene av denne kortisonkuren var bedre matlyst, og dette tror jeg mamma og pappa benyttet seg av for jeg har vært litt tynn og i denne perioden spiste jeg nok litt ekstra. Ei lita stund etter denne episoden startet jeg å klø ganske mye, og mamma og pappa er ganske oppmerksomme hvis jeg klør for mye for etter første episode med reveskabb som ikke ble oppdaget med engang på tross av flere dyrlegebesøk. Så er ikke dette noe de vil jeg skal gå igjennom igjen. Så denne gangen var turen til dyrlegen kort og de hadde bestilt time hos den dyrlegen med mest peiling på hudsykdommer, og det ble påvisst reveskabb som mamma og pappa hadde mistanke om. Dette førte til behandling med 3 behandlinger med dråper med 14 dagers mellomrom. Om ikke dette ikke var nok tror dere ikke at jeg pådro meg et sår på hofta også? Så da var det ny tur til dyrlegen for å få vite hva dette var. Det visste seg at det var våteksem, så da måtte jeg barberes på hele hofta og det var jo ikke så bra med den kulda vi har hatt. Såret måtte også rensen 2 ganger om dagen og jeg måtte spise antibiotika. Sårrensingen likte jeg ikke i det hele tatt for det gjorde vondt. Så jeg måtte få smertestillende i noen dager også, og da gikk det litt bedre. Men pga barberingen måtte jeg ha klær på for å kunne være lenge ute. Tror mamma har noen bilder av meg med klær så de blir nok lagt ut etterhvert.

September 24, 2010 - 02:35 PM

Fetekuren har gitt resultater, 24. september 2010

Etter ca 2,5 mnd med fetekur så har jeg kommet opp i en vekt på 19 kilo. Dette synes mamma og pappa er passe og har fått det bekreftet hos dyrlegen at jeg har kommet opp i en fin vekt nå. Så den foringa vi har holdt på med nå siden begynnelsen av juni har heldigvis gitt resultater. Jeg får nå kun 3 måltider pr dag pluss noe tørrfor tilgjengelig som nattmat. Maten består i hovedsak av 2 - 2,5 måltider med vom & hundemat og det siste måltidet er enten fisk, kylling eller fiskeboller. Med denne foringen ser det ut som at mamma og pappa klarer å holde matlysten min oppe på et akseptabelt nivå.

June 21, 2010 - 12:58 PM

Saltenutstillingen 19. og 20. juni 2010

I helga var det utstilling, og den ble gjennomført her i byen så vi slapp å reise langt. Men tror det nesten var vinteren ute for det var kjempekaldt og regn i hele helga så det var en kald opplevelse, mamma frøys, men det gjorde ikke jeg for jeg har en god og varm pels. Men på tross av været så fikk jeg kjemperesultat begge dager, tror dere ikke jeg fikk certet og ble BIR begge dager så mamma og pappa er kjempefornøyde. Nå sier de at jeg mangler bare stor certet for å bli norsk champion - hva nå enn det betyr. Men jeg er nå fornøyd uansett jeg, men sliten det var jeg når jeg kom hjem for det var 2 lange dager. Det eneste som var dumt med denne utstillinga bortsett fra været da, var at jeg ikke hadde noen konkurenter, men selv om man ikke har konkurenter så trenger det jo ikke å gå så bra så her i huset var vi fornøyd med helgas innsats.

June 21, 2010 - 12:52 PM

Feitekur! 21.juni 2010

Etter å ha besøkt bestefar og møtt på ei løpsk tispe der som endte med spisestreik i 14 dager. Spiste vel i snitt halv porsjon i disse 14 dagene. Ikke nok med 14 dager spisestreik så fikk jeg 1 uke med diare så vekta den raste, gikk vel ned ca 1-1,5 kg på disse ukene og det er mye når man ikke har noe å gå på. Og siden jeg skulle stilles denne helga så fikk mamma og pappa det travelt med å få på meg noe vekt igjen så de siste 14 dagene har jeg blitt foret ca 6-7 ganger om dagen, men kun 80-100 gram pr gang. Maten har bestått av mitt vanlige for vom & hundemat, litt tørrfor, kyllingfilet, fiskeboller og ørretfilet. Og gjett om ørret er godt, tror dette er min favoritt. Med denne foringen så har jeg lagt på meg litt og var klar for utstillingen som var denne helgen, les mer om resultatene fra den i eget innlegg.

April 25, 2010 - 01:00 PM

Tilfeldig møte! 25.april 2010

Noen ganger er det tilfeldighetene som rår og det fikk vi oppleve sist lørdag (17. april). Da var vi på et tursted her i byen kalt Maskinisten for å trene på passering og vet dere hvem vi møtte tilfeldigvis? Jo vi møtte halvbroren min, Dino, han har samme mamma som meg, men er litt over 1 år eldre enn meg. Mamma og pappa visste at han var i byen, men hadde ikke fått kontakt med ham ennå de har prøvd å få kontakt med andre finske lapphundeiere her i byen. Mamma og pappa syntes det var veldig gøy å treffe de og jeg fikk så vidt snust på ham, men siden jeg har fryktaggresjon så fikk vi ikke leke i lag. Hilsingen gikk ganske bra, hadde en liten utagering, men gikk mye bedre enn mamma og pappa forventet. Vi håper å treffe han igjen, men vet jo ikke om det går.

March 14, 2010 - 02:27 PM

Jeg en trekkhund?

Nå har mamma og pappa kjøpt en ordentlig trekksele til meg. Den ble kjøpt hos trekkhundfolk så denne av type trekkhunder bruker. Så nå har jeg såvidt startet min nye karriere som trekkhund. Har vært på et par småturer med trekking av akebrettet med 2 stk 4 literskanner fylt med vann. Så det blir litt vekt på akebrettet, men det går kjempefint jeg trekker som bare det, pappa har problemer å komme tidsnok fram når vi skal opp en bakke for han har en formening om at han må hjelpe til, men jeg klarer jo det helt alene. Jeg er jo en stor gutt og klarer nå å trekke 8 kilo på et akebrett som har god gli på snøen. Men mamma og pappa er nok litt redd for at jeg skal trekke for tungt nå i starten, for man skal jo bygge seg opp gradvis har jeg hørt rykter om. Men jeg trives godt ute og blir litt ekstra sliten når jeg har litt vekt å trekke på. Og mamma og pappa synes det er bra at jeg blir sliten ute for da er jeg roligere inne. Og nå må jeg gå mer i bånd ute for det er ei elgku med kalv i området og da får jeg ikke lov til å gå like mye løs. Kanskje får pappa tatt noen bilder av meg som trekkhund snart så mamma kan legge ut bildebevis av meg som trekkhund. Men dere får bare titte innom så skjer det en oppdatering når dere minst venter det.

February 28, 2010 - 03:49 PM

Liten oppdatering, 28. februar 2010

Nå er det lenge siden det har skjedd noe på websia mi så nå får jeg gjøre et forsøk igjen. Har blitt hofterøntga og der fikk jeg resultatet B, og det betyr at jeg er HD fri. Har også vært til ny sjekk på tyroksin nivået, dette var fortsatt litt lavt, men skulle foreløpig bare se det an siden det ikke var så lavt at de ville at jeg skulle starte på medisiner. Men jeg hadde også problemer med øya igjen, så det ble ny kur med øyedråper og må kanskje skrape også. Men skal til ny kontroll om kort tid så vi får vel beskjed da om hva som må gjøres. Det har ikke blitt funnet noen årsak til at jeg har hatt gjentatte problemer med rennende øyne, men det kan komme av allergi eller lavt tyroksin nivå. Men dette er ikke avklart så vi må bare vente å se angående dette også. Ellers så går det framover med pipinga inne, ser ut som jeg må gå på tryptofan kuren for å holde b-vitaminnåvet ved like, men det kan vel ikke skade med litt ekstra b-bitamin, kylling, biola og cottage chesse? Det er jo kjempegodt og jeg spiser det opp så fort som bare det. Matlysta mi er heller der den skal være, men det går litt bedre for jeg får litt variasjon i kosten, hovedforet består av vom & hundemat (råfor) og for også tørrfor fra Orijen eller Royal canin innimellom. Med denne foringen så har jeg kommet meg opp i en anstendig vekt så jeg vil tro at mamma og pappa kommer til å fortsette med dette så lenge det fungerer. I det daglige så er jeg en glad og fornøyd hund så lenge jeg får tur og masse oppmerksomhet og kos. Dette var alt for nå, vi får se om mamma kan finne noen nye bilder å legge ut.

December 09, 2009 - 08:32 PM

Mandag 7.desember 2009

Denne dagen var det visst pappas bursdag, men tror ikke han fikk feiret så mye. For det var visst meg det handlet om mest denne dagen. Som noen av dere kanskje vet så har jeg vært redd for fyrverkeri og har blitt aggressiv mot en del hannhunder. Så mamma og pappa har bestemt seg for å prøve å gjøre noe med dette problemet. Og denne dagen var det en adferdsspesialist på hund her i byen, henne hadde mamma og pappa bestilt time hos. Men først måtte jeg ha en grundig undersøkelse hos dyrlegen, med blodprøver og tror dere ikke at de måtte ha tisseprøve også? Så denne morran gikk pappa etter meg med en plastboks når jeg prøvde å tisse. Skjønte ikke dette helt, men tror han fikk det til for han var fornøyd med meg i hvertfall. Jeg var heller ikke så glad i dyrlegen for først barberte hun litt på foten min og så kom hun med en stor nål og stakk meg med. Dette likte jeg ikke, men vi kom oss nå nesten helskinnet fra besøket. Etter vi hadde vært der dro pappa og jeg til bestemor og bestefars hus, men de var ikke hjemme, så vi hadde huset for oss selv. Der måtte pappa spise litt før vi gikk ut på langtur i mye nytt og spennende turområde. Etter denne turen var jeg sliten, men tror dere at jeg fikk lov å slappe av? Neida nå skulle pappa ha mat i meg før vi dro tilbake til byen for å hente mamma før vi dro tilbake til dyreklinikken for å møte denne adferds spesialisten. Der fikk jeg endelig slappe av litt innimellom, mens mamma og pappa snakket med denne personen om mine problemer og kom fram til en plan. De ble enige med henne og at jeg mest sannsynlig har frykt aggresjon pga dårlig opplevelser med hannhunder som har visst aggresjon ovenfor meg. Har også en frykt for fyrverkeri pga jeg ble skremt på forrige nyttårsaften. Men nå har mamma og pappa fått et program de skal følge så vi får håpe det blir litt bedre etterhvert. Men tror dere dagen var ferdig nå? Neida, fikk ikke lov å reise hjem ennå nå var det tilbake til bestemor og bestefars sitt hus, men nå var bestefar hjemme og det visste seg at han skulle passe meg. Mens mamma og pappa skulle lære mer om hunders redsel for fyrverkeri. Så denne dagen ble lang både for meg og mamma og pappa. Nå får vi bruke tiden til hjelp så får vi håpe at jeg blir litt bedre med tiden. Holder dere oppdatert, så det er bare å følge med på websia mi.

October 18, 2009 - 05:41 PM

Litt oppdatering, 18. oktober 2009

Jeg er fortsatt ikke så flink til å spise, men de fleste dagene er mamma og pappa fornøyde. Da blir det noen ekstra godbiter på meg på kvelden. Her på onsdagen var jeg ikke helt i form så da kunne mamma og pappa angre på at de hadde forlatt meg helt alene. For de kom hjem til en liten vaskejobb. Mamma syntes nå mest synd i meg så de visste jo at jeg ikke kunne noe for at jeg var dårlig i magen min. Som sagt er jeg igjen nødt til å være noen timer alene på dagen for mamma har startet på kurs for å lære noe nytt som hun kanskje kan bli når hun blir stor.
Mamma og pappa har også lagt merke til at jeg har blitt mye flinkere til å være lydig på tur. Stikker ikke av så mye nå de gangene jeg får lov å være løs. Så mamma har tilmed begynt å stole på at jeg kommer når hun roper og da får jeg gå litt løs på tur med henne også. Men det er jo ikke noe rart jeg kommer når de roper jeg får jo masse ros og godbiter. Og godbiter liker jeg jo.

August 31, 2009 - 08:15 PM

Lydighetskurs, 31. august 2009

Den 26. mai startet vi på lydighetskurs for å se om vi kunne få lært noe nytt. Dette kurset skulle gå 1 gang i uka fram til sommerferien og starte opp nå i høst. Vi var på de fleste kursdagene før sommeren, men hadde ingen framgang og dette skapte bare frustrasjon hos oss. Derfor bestemte vi oss i løpet av sommeren for å trekke oss fra kurset og heller prøve å lære inn noen av øvelsene på egenhånd i vårt eget tempo. Vi har ikke gitt opp å få lært Igon noen øvelser, men det var ikke det rette tidspunkt for oss.

August 31, 2009 - 08:10 PM

Oppdatering ang øyeproblemer, 31. august 2009

Var hos dyrlegen i Skien for en sjekk den 13.juli, da var øyet blitt bedre, men ikke helt bra. Så vi måtte fortsette med øyedråper i noen uker til. Vi skulle i tillegg vaske øyekroken med et produkt vi fikk av ham i en lang periode. Etter at vi kom tilbake til Bodø brukte vi øyedråper fram til vi var på ny kontroll hos dyrlegen her den 5.august og da var alt i orden sa da slutten vi med øyedråpene, men fortsetter med vask av øyekroken. Vasking av øyekroken hver morgen holder vi fortsatt på med og må nok gjøre dette en stund til. Denne runden med øyedråper medførte at Igon ble veldig skeptisk til godbiter og mat siden vi lokket ham med godbiter hver gang han skulle dryppes og det var jo 4-6n ganger pr dag. Så dette har ført til at vi fortsatt sliter med å få i ham mat. Det er vel en del andre ting som spiller inn på matproblemer også, men dette er en av årsakene. Så vi krysser fingrene for at ikke må bruke mer øyedråper på ham for det skaper ganske mange problemer for oss.

July 01, 2009 - 07:47 PM

Øyelysning pluss øyesjekk, 1. juli 2009

I dag ble jeg øyelyst her i Skien. Jeg hadde ikke sykdommen som jeg ble øyelyst for, men det venstre øyet mitt hadde startet å renne igjen så han sjekket dette ekstra nøye og det viste seg at tårekanalene var tette. Så jeg ble bedøvet og fikk disse åpnet igjen og nå er det ny runde med øyedråper og i tillegg må jeg gå på antibiotika. Dette liker vi ikke i det hele tatt for vi har hatt alt for mye omgang med øyedråper, men vi må vel bare ta denne runden også og håpe at det holder for en stund nå. Skal tilbake på sjekk mandag den 13.juli så da får vi håpe at jeg har blitt bedre.

July 01, 2009 - 07:43 PM

Norsk Lapphund klubbs utstilling søndag den 28.juni 2009

På søndagen var det ny omgang med utstilling, denne gangen med spesialutstilling for lapphund rasene. Alle 3 rasene var representert og vi syntes det var gøy å treffe andre lapphunder. Denne dagen ble resultatet mye bedre enn på NKK utstillingen. Jeg ble 3.BHK og ble den beste av junior hannene og det var jo kjempebra syntes mamma og pappa. Det var 3 andre junior hanner som stilte denne dagen av Finsk lapphund. Det var altfor varmt denne dagen også så jeg var kjempesliten når vi kom tilbake til motellet.

July 01, 2009 - 07:40 PM

NKK utstilling Trondheim 27.juni 2009

På lørdag var jeg på min første NKK utstilling. Fikk sånn passe resultat, ble 1.JK og 2. JKK. Men mamma og pappa var fornøyd likevel de, de syntes jeg var kjempeflink. Det syntes også kennelmamman og pappan min. De var også kommet til Trondheim for å stille ut og de syntes jeg hadde vokst meg stor og fin. Det var en kjempevarm dag, med 25-30 grader og det er jo altfor varmt for en "norlending".

June 21, 2009 - 04:12 PM

Utstilling Bodø dag 2, 21. juni 2009

I dag var jeg igjen på utstilling, denne ble arrangert av NTK avd. Nordland i samarbeid med SBHK. I dag ble resultatet litt dårligere enn i går, men det ble nå ganske så bra da. Jeg fikk 1. JK, 1.JKK og HP (hederspremie), HP blir delt ut til unge hunder som virker lovende, men ikke er helt der de skal være ennå. Dommeren i dag klagde på for myk pels og litt for lav haleføring. Men alt i alt har dette vært en fantastisk helg med godt vær og kjempegode resultater. Det er ikke alle som blir BIR og får cert og HP på sin første utstilling som junior.

June 20, 2009 - 07:01 PM

Bodø utstilling 20.juni 2009

I dag har jeg har vært på min første utstilling som junior. Denne foregikk her i Bodø arrangert av Salten brukshundklubb. Det ble heldigvis kjempefint vær, mamma og pappa var veldig bekymra for at det kunne bli regn for det er jo det vi har hatt mest av i det siste. Og det gikk kjempebra jeg ble BIR (best i rasen) og fikk certet, må ha 2 cert til før jeg blir champion så da er vi ett skritt nærmere dette. Så mamma og pappa er veldig stolte av meg. Mamma legger nok ut litt mer info pluss bilder sånn etterhvert.

June 14, 2009 - 12:24 PM

Fetekur 14. juni 2009

Søndag den 7.juni var mamma og pappa å henta en forprøve til meg, denne gangen på et råfor som heter «vom og hundemat». Dette er et frossent for med konsistens som rå kjøttdeig. Så denne uka har jeg fått lov til å spise så mye jeg bare orker, og det har som regel vært litt over normal dagsposjon. Så nå håper mamma og pappa at jeg vil fortsette å spise dette og legge på meg litt så jeg kommer opp i min idealvekt. Det eneste mamma og pappa ser som problem med å bruke dette foret er når vi snart skal kjøre på ferie for jeg vil kun spise dette når det er halvfrossent. Og det kan jo bli et problem på bilturen sørover, vi har jo ikke fryser tilgjengelig før vi kommer til bestefar i Skien. Men de prøver nok å løse dette på best mulig måte slik at jeg får i meg litt mat.
Samtidig som vi var å hentet maten til meg fikk jeg lov til å leke med den ene hunden de har. Vi har hilst på hverandre før, men har ikke fått lov til å leke så mye i lag tidligere. Vi leka så masse at vi ble slitne begge to og vi fikk skryt for at vi også klarte å slappe av inne i lag etter at vi hadde leka en god del.

May 27, 2009 - 09:42 PM

Mat hva skal vi med det? 27.mai 2009

Nå er det på'an igjen, jeg vil ikke spise og sitter inne å syter og uler så mamma og pappa har sterk mistanke om at det er løpetid i nabolaget igjen. Dette er ikke bra synes mamma og pappa at jeg ikke spiser for jeg trenger egentlig å legge på meg. Gikk jo ned ca 2 kg under forrige løpetid i nabolaget og hadde ingenting å gå på da og har i hvertfall ingenting for mye nå. Tror mamma og pappa er ganske bekymra for meg og spisinga mi. Mamma var å kjøpte et nytt for i dag, men jeg ville heller ikke ha det.

May 27, 2009 - 09:39 PM

Tirsdag 26.mai 2009

I går var vi på vår første kveld med lydighetskurs. Det gikk sånn passe, jeg sa fortsatt godt i fra at jeg kjeder meg, men mamma og pappa gir visst ikke opp så fort. Så nå må jeg visst trene masse framover. Det er masse nytt å lære for både meg og mamma og pappa.

May 27, 2009 - 09:36 PM

Dyrlegetime mandag 25. mai 2009

Var igjen til kontroll av øynene mine på mandag. Mona fant heldigvis ut at jeg var blitt bra. Så nå er det heldigvis slutt på dryppinga. Hurra!!!

May 09, 2009 - 01:21 PM

Mat igjen! 9.mai 2009

Ja nå tror jeg mamma og pappa snart gir opp det med mat til meg. Nå spiser jeg som regel NP'en, men tørrfor er det verre med. Har spist noe labb valpefor, men skal jo helst ha voksenfor nå 🙂 er jo blitt stor gutt. Men i går kjøpte mamma et nytt tørrfor og det har jeg spist av 2 ganger så mamma og pappa håper nok på at jeg vil spise det. Vi får bare vente å se hva som skjer.

May 09, 2009 - 01:15 PM

Dyrlegetime igjen den 7.mai

Var igjen til kontrtoll av øynene mine torsdag 7.mai og de var fortsatt ikke helt bra. Så nå fikk pappa nye øyedråper som jeg må dryppes med 6 ganger per dag i ca 14 dager. Dette er ikke noe morro, både jeg og mamma og pappa er veldig lei av dette så nå håper vi alle på at øynene mine blir bra igjen.

April 28, 2009 - 08:49 PM

Dyrlegetime og massasjetime

Var i dag hos dyrlegen for ny sjekk av øynene, det ene var blitt bra, men måtte fortsatt dryppe det høyre øye i 1-2 uker til. Mamma veide meg også for jeg har jo ikke spist nok i det siste. Det viste seg at jeg hadde gått ned mellom 1-2 kg og det er jo ikke så bra. Så nå gjelder det å spise masse så jeg kan legge på meg igjen. De siste dagene har jeg spist det jeg skal så vi får satse på at det bedrer seg. Jeg hadde også min første massasjetime, jeg ville ikke ligge helt som Marit ønska, men det gikk seg nå til og jeg fikk masse skryt. Det var ganske ok å få massasje fikk jo løsna litt opp i stive ledd, ja man kan ha litt stivhet selv om man er ung :-). Det blir kanskje fler massasjetimer senere, mamma og pappa vil nok se det litt an. Men jeg må tilbake å sjekke øyna mine ennå en gang og da satser vi på at alt er ok.

April 26, 2009 - 10:12 PM

Mat igjen

Nå har jeg faktisk begynt å spise litt mere, men kun NP og i frossen versjon. I går og i dag har jeg fått i meg nesten en dags porsjon så det begynner å hjelpe seg. Mamma og pappa håper at jeg skal fortsette med å spise som nå, men de håper også på at jeg kan starte på litt tørrfor igjen også. Men jeg tror de avventer litt til jeg blir meg selv igjen, det er fortsatt løpetid tispe i nabolaget og det gjør meg jo helt tullat. Det er ikke greit å være tenåring.

April 23, 2009 - 09:33 PM

Mat, hva er det for noe?

Som dere kanskje har lest på siden min så har jeg vært ganske så småspist i det siste. Og det har ikke blitt noe bedre, men siden dyrlegen ikke fant noe galt med meg. Så har mamma og pappa lurt fælt på hvorfor jeg ikke vil spise. Og nå har de kanskje funnet ut grunnen, det er jo ei tispe som har løpetid i nabolaget. Og det er jo mye mer spennede og lukte og ule etter ho enn å spise. Mamma og pappa håper visst at jeg snart vil spise for de klarer jo ikke å la være å bekymre seg for meg. De prøver å fore meg med Norwegian Polar som jeg har spist hele mitt liv og har også prøvd litt tørrfor. Men ingenting frister meg, spiser litt, men ikke nok i følge mamma og pappa.

April 23, 2009 - 09:29 PM

Ut på tur ...

I dag har jeg vært heldig, først gikk mamma en tur med meg langs veien, vi var vel ute i ca 1 time. Mamma hadde ikke tid til mere da for hun hadde en avtale i byen, og da måtte jeg være alene hjemme. Og det er ikke jeg så glad i, men mamma gjorde opp for det da hun kom hjem. For da kjørte hun og jeg over til Mjelle og så gikk vi en tur der til vi kom til en stor sandstrand. Gjett om det var masse spennede å lukte på, jeg har jo ikke vært å gått tur her siden jeg var liten valp. Denne turen tok også ca 1 time i ulendt terreng så da vi kom hjem var mamma sliten. Jeg var nok sliten jeg også, måtte ligge å slappe av litt før jeg kom opp til mamma og pappa. Og tror dere ikke at pappa går nok en tur med meg nå i kveld? Er ikke jeg heldig som får være så mye på tur?

April 14, 2009 - 06:35 PM

Besøk hos dyrlegen

Jeg var til ny sjekk av øynene hos dyrlegen i dag. Var visst ikke blitt helt bra ennå så mamma fikk beskjed om at jeg måtte dryppes i 14 dager til. Dette liker jeg ikke, for det er ikke noe godt å bli dryppet i øynene 6 ganger om dagen. Etter at vi hadde vært hos dyrlegen parkerte mamma bilen på jobben til pappa og så gikk vi til byen. Mamma og pappa skulle egentlig på en dyrebutikk og se etter ting til meg, men den var stengt så pappa hentet oss i stedet og så dro vi rett hjem. Det var litt godt å komme hjem, man blir jo sliten av å utforske nye steder.

April 14, 2009 - 06:26 PM

Ble nesten lurt i dag

I dag tror jeg mamma lurte meg litt, jeg har vært ganske matlei i det siste og spist veldig dårlig. Derfor brukte mamma tørrforet når vi var ute og trente litt. Vi trente litt lydighet og jeg søkte etter "godbiter". Men i stedet for vanlige godbiter så fikk jeg tørrforet mitt. Dette var nesten dårlig gjort mamma. Så da vi kom inn så fikk jeg kun Norwegian polar (NP) foret, før fikk jeg kun NP, men nå får jeg 50/50 med NP og tørrfor.